Follow My Lead

Wednesday, May 9, 2012

Kartun Islam : Makna Bacaan Dalam Solat


Assalamualaikum W.B.T
Setelah sekian lama tak update BLOG...akhirnya ada jugak balik rasa dalam hati nak update balik BLOG nie...

Kali nie mari kita lihat ilustrasi komik tentang makna-makna bacaan kita ketika solat...
Solat dah full kan??
Tapi kalau tau makna setiap bacaan lagi best...^^
Semua gambar-gambar nie aku ambik dari sini tau
https://www.facebook.com/pages/Lukisan-Dakwah-Islam/186960618086884?ref=ts

~Untuk peringatan, gambar-gambar kat bawah nie just untuk bagitau makna bacaan jer yer..bukannya pergerakan waktu solat...harap maklum~















Yang nie pulak adalah makna bacaan ketika Doa Qunut...


Semoga solat kita selepas ini akan lebih sempurna InsyaAllah











4 comments:

  1. Sangat Bermanfaat..
    terima kasih kerana berkongsi ^_^

    ReplyDelete
  2. mcm mn ye nk follow blog ni??

    ReplyDelete
  3. Assalamu'alaikum. Alhamdulillah. Jazakallahu hairan. Semoga sentiasa diberkati oleh Allah SWT atas perkongsiannya. Minta izin untuk berkongsi sama kebaikan ini :)

    ReplyDelete

Spread the word....